dimecres, 1 de novembre del 2017

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 2 de novembre de 2017

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 2 de novembre de 2017 – Commemoració de Tots els Fidels Difunts - Dia Internacional per posar fi a la Impunitat dels Crims contra Periodistes
---------------------------
“La veritable felicitat no consisteix a tenir qualsevol cosa o de convertir-se en algú: la veritable felicitat és estar amb el Senyor i de viure pel seu amor. Ho creieu?”
(del Papa Francesc que ha fet aquesta pregunta per dues vegades abans de l'Àngelus d'ahir 1 de novembre de 2017, festa de Tots Sants, des de la finestra del despatx del Palau Apostòlic del Vaticà que dóna a la Plaça Sant Pere):

«Els ingredients per a la vida joiosa es diuen les benaurances: són benaurats els senzills, els humils que li fan un lloc a Déu, que saben plorar pels altres i pels seus propis errors, es mantenen mansos, lluiten per la justícia, són compassius, guarden la puresa del cor, no odien, i quan pateixen, responen al mal amb el bé.

Finalment, voldria esmentar una altra benaurança, que no es troba en l'Evangeli, sinó al final de la Bíblia, i que parla del terme de la vida: "Feliços els morts que moren en el Senyor" (Apocalipsi 14,13):

Demà, estarem cridats a acompanyar els nostres difunts amb la nostra pregària perquè puguin gaudir del Senyor per sempre. Recordem amb gratitud als que ens són estimats i preguem per ells».
---------------------------
Santoral d’avui:

-Commemoració de tots els fidels difunts. 

(Per obra de sant Odiló, abat de Cluny, a finals del primer mil·lenni es va escampar arreu una commemoració pels difunts l’endemà de Tots Sants. La pregària pels morts comporta la fe en la comunió dels sants i expressa el caràcter pasqual de la mort cristiana).

-Santa Fina, verge.
-Sant Ambròs, abat.
-Sant Just, màrtir.
-Sant Marcià, màrtir.
-Sant Tobies, màrtir.
-Sant Victorí, bisbe i màrtir.
-Sant Acindí, màrtir.
Sant Pegasi, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada