diumenge, 19 de novembre del 2017

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dilluns 20 de novembre de 2017

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dilluns 20 de novembre de 2017 – Dia Mundial de la Infància – Dia de la Industrialització d'Àfrica
---------------------------
(del Papa Francesc en la homilia de la Missa celebrada a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, ahir diumenge, en la I Jornada Mundial dels Pobres, reflexionant sobre l’Evangeli proclamat que parla que tots som destinataris dels talents de Déu, cadascú segons la seva capacitat):

"Servent dolent i mandrós".

«Què és el que no li ha agradat al Senyor d'ell? Per dir-ho amb una paraula que potser ja no s'usa molt i, en canvi, és molt actual, diria: l'omissió. El que va fer mal va ser no haver fet el bé.

Moltes vegades nosaltres estem també convençuts de no haver fet res dolent i així ens acontentem, presumint de ser bons i justos. Però, d'aquesta manera correm el risc de comportar-nos com el servent malvat: tampoc ell va fer res dolent, no va destruir el talent, sinó que el va guardar bé sota terra.

Però no fer res dolent no és suficient, perquè Déu no és un revisor que busca bitllets sense timbrar, és un Pare que surt a buscar fills per confiar-los els seus béns i els seus projectes. I és trist quan el Pare de l'amor no rep una resposta d'amor generosa de part dels seus fills, que es limiten a respectar les regles, a complir els manaments, com si fossin assalariats a la casa del Pare».
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sants Octavi, Solútor i Adventor, soldats màrtirs.
-Sant Benigne, bisbe i màrtir (s. II).
-Santa Silva, verge i màrtir.
-Beata Isabel Ferrer i companyes, fundadora de la Congregació de la Doctrina Cristiana.
-Beates Àngels de Sant Josep i Maria del Sufragi, religioses de la Congregació de la Doctrina Cristiana, afusellades a Paterna (1936).
-Sant Dasi, màrtir.
-Sant Benigne, bisbe.
-Santa Maria-Fortunata (Anna-Felisa Viti), verge.
-Sant de Valois, ermità.
-Sant Eadmon, màrtir.
-San Simplici, bisbe.
---------------------------
Tingueu un bon dilluns!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada