dijous, 15 de febrer del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui divendres 16 de febrer de 2018

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 16 de febrer de 2018
---------------------------
(de la novena catequesi del Papa Francesc sobre l'Eucaristia a l'Audiència General celebrada dimecres a la plaça de Sant Pere del Vaticà, en la que s'ha centrat en l'homilia, el Credo, i la Pregària Universal):
----------
«Continuem amb la catequesi sobre la missa.

L'escolta de les lectures bíbliques, que es perllonga en l'homilia, a què respon? Respon a un dret: el dret espiritual del poble de Déu a rebre abundantment el tresor de la Paraula de Déu. Cada un de nosaltres quan va a missa té el dret de rebre amb abundància la Paraula de Déu, ben llegida, ben dita i després, ben explicada en l'homilia. És un dret!

I quan la Paraula de Déu no es llegeix bé, o no es predica amb fervor pel diaca, pel sacerdot o pel bisbe, es falta a un dret dels fidels. Nosaltres tenim el dret d'escoltar la Paraula de Déu. La seva Paraula truca al cor i canvia els cors.

Després es recita el Credo, amb el qual tota l'Assemblea litúrgica dóna el seu assentiment i la seva resposta a la Paraula de Déu que s'ha proclamat, i torna a meditar i professar els grans misteris de la fe abans de celebrar-los en l'Eucaristia.

A continuació, la Pregària Universal expressa la resposta a la Paraula de Déu, que ha estat acollida amb fe. En aquesta oració, els fidels es dirigeixen a Déu amb la confiança de ser escoltats en les seves peticions, i fan seva la mirada de Déu, que es preocupa de tots els seus fills.
---------------------------
Santoral d'avui:

-Santa Juliana, verge i màrtir.
-Sant Onèsim, bisbe.
-Sant Porfiri, màrtir (309) a l’Àsia Menor..
-Sant Honest, confessor.
-Beat Joan de Sant Domènec, màrtir.
-Beat Simó de Càscia, prevere agustinià.
-Sants Elies, Jeremies i companys, màrtirs.
-Sant Faustí, bisbe.
-Sant Samuel, màrtir.
---------------------------

Tingueu un feliç divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada