dilluns, 21 de maig del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 22 de maig de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 22 de maig de 2018 – Dia Internacional de la Diversitat Biològica
---------------------------
(del Papa Francesc en la seva Catequesi sobre els Dons de l'Esperit Sant: "El Do de la Intel·ligència" - Audiència general del 30 d'abril de 2014 a la plaça de Sant Pere del Vaticà):

«Després d'haver examinat la saviesa, com el primer dels set dons de l'Esperit Sant, avui voldria cridar l'atenció sobre el segon do, és a dir, la intel·ligència. No es tracta en aquest cas de la intel·ligència humana, de la capacitat intel·lectual de la qual puguem estar més o menys dotats. És una gràcia que només l'Esperit Sant pot infondre i que suscita en el cristià la capacitat d'anar més enllà de l'aspecte extern de la realitat i escrutar les profunditats del pensament de Déu i del seu disseny de salvació.

Està clar que el do de la intel·ligència està estretament connectat amb la fe. Quan l'Esperit Sant habita en el nostre cor i il·lumina la nostra ment, ens fa créixer dia rere dia en la comprensió del que el Senyor ens ha dit i ha realitzat. El mateix Jesús ha dit als seus deixebles: "Us enviaré l'Esperit Sant i Ell us farà entendre tot el que jo us he ensenyat".

Entendre els ensenyaments de Jesús, entendre la seva paraula, entendre l'Evangeli, entendre la Paraula de Déu. Un pot llegir l'Evangeli i entendre alguna cosa, però si llegim l'Evangeli amb aquest do de l'Esperit Sant, podem entendre la profunditat de les paraules de Déu i això és un gran do, un gran do que tots hem de demanar i demanar junts: doneu-nos Senyor el do de la intel·ligència».
---------------------------
Santoral d’avui:

-Santa Joaquima de Vedruna (1783-1854), religiosa viuda, de Barcelona, fundadora carmelites de la Caritat a Vic (CHCC, 1826).
-Santa Rita de Càssia, religiosa agustina.
-Santa Quitèria,  verge i màrtir, advocada contra la ràbia.
-Santa Júlia, verge i màrtir africana (S. IV).
-Sant Atò, bisbe.
-Sant Marcià, bisbe.
---------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada