dimecres, 23 de maig del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 24 de maig de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 24 de maig de 2018 – Dia Europeu dels Parcs Naturals - Dia Nacional de l'Epilèpsia - Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament
---------------------------
(del Papa Francesc en la seva Catequesi sobre els Dons de l'Esperit Sant: "El Do de la Fortalesa" - Audiència general del 14 de maig de 2014 a la plaça de Sant Pere del Vaticà):

«En les catequesis precedents hem reflexionat sobre els tres primers dons de l'Esperit Sant: saviesa, intel·ligència i consell. Avui pensem en el que fa el Senyor: Ell ve sempre a sostenir-nos en la nostra debilitat i això ho fa amb un do especial: el do de fortalesa.

Amb el do de fortalesa, en canvi, l'Esperit Sant allibera el terreny del nostre cor, l'allibera de la tebiesa, de les incerteses i de tots els temors que poden frenar-lo, de manera que la Paraula del Senyor es posi en pràctica, de manera autèntica i joiosa. És una gran ajuda aquest do de fortalesa, ens dóna força i ens allibera també de molts impediments.

Hi ha també moments difícils i situacions extremes en què el do de fortalesa es manifesta de manera extraordinària, exemplar. És el cas dels que han d'afrontar experiències particularment dures i doloroses, que revolucionen la seva vida i la dels seus éssers estimats.

Estimats amics, de vegades podem ser temptats de deixar-nos portar per la mandra o, pitjor encara, pel desànim, sobretot davant les fatigues i les proves de la vida. En aquests casos, no ens desanimem, invoquem l'Esperit Sant, perquè amb el do de fortalesa dirigeixi el nostre cor i comuniqui nova força i entusiasme a la nostra vida i al nostre seguiment de Jesús».
---------------------------
Santoral d’avui:

-Maria Auxiliadora i altres advocacions: Providència, Strada...
-Sant Vicenç de Lerins, prevere, escriptor eclesiàstic.
-Sant Genadi, bisbe.
-Santes Susanna i Afra, màrtirs. 
-Beat Joan Prado, prevere i màrtir.
-Sant Zoel, màrtir.
---------------------------
Tingueu un feliç dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada