dijous, 24 de maig del 2018

Bon dia amb el Papa FRANCESC i Santoral d'avui divendres 25 de maig de 2018

☀BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 25 de maig de 2018 – Dia d'Àfrica☀
---------------------------
(del Papa Francesc en la seva Catequesi sobre els Dons de l'Esperit Sant: "El Do de la Ciència" - Audiència general del 21 de maig de 2014 a la plaça de Sant Pere del Vaticà):

«Avui voldria posar en relleu un altre do de l'Esperit Sant: el do de ciència. Quan es parla de ciència, el pensament es dirigeix immediatament a la capacitat de l'home de conèixer cada vegada millor la realitat que l'envolta i descobrir les lleis que regeixen la natura i l'univers.

La ciència que ve de l'Esperit Sant, però, no es limita al coneixement humà: és un do especial, que ens porta a captar, a través de la creació, la grandesa i l'amor de Déu i la seva relació profunda amb cada criatura.

Quan els nostres ulls són il·luminats per l'Esperit, s'obren a la contemplació de Déu, en la bellesa de la natura i la grandiositat del cosmos, i ens porten a descobrir com cada cosa ens parla d'Ell i del seu amor. Tot això suscita en nosaltres gran estupor i un profund sentit de gratitud. És la sensació que experimentem també quan admirem una obra d'art o qualsevol meravella que és fruit de l'enginy i de la creativitat de l'home: primer de tot això l'Esperit ens condueix a lloar el Senyor des del profund del nostre cor i reconèixer, en tot el que tenim i som, un do inestimable de Déu i un signe del seu infinit amor per nosaltres».
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Beda el Venerable (673-735), prevere i doctor de l’Església.
-Sant Gregori VII, papa (1073-1085), abans mo0njo Hildebrand.
-Santa Magdalena-Sofia Barat, fundadora religioses de les del Sagrat Cor, a París (SCJM, 1800).
-Santa Maria Magdalena de Pazzi (Florencia 1566-1607), verge carmelitana.
-Santa Vicenta-Maria López Vicunya, verge, fundadora  religioses  Maria Immaculada.
-Sant Urbà I, papa (222-230) i màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada