divendres, 25 de maig del 2018

Bon dia amb el Papa FRANCESC i Santoral d'avui dissabte 26 de maig de 2018

☀BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dissabte 26 de maig de 2018☀
---------------------------
(del Papa Francesc en la seva Catequesi sobre els Dons de l'Esperit Sant: "El Do de la Pietat" - Audiència general del 4 de juny de 2014 a la plaça de Sant Pere del Vaticà):

«Avui volem aturar-nos en un do de l'Esperit Sant que moltes vegades s'entén malament o es considera de manera superficial, i, en canvi, toca el cor de la nostra identitat i la nostra vida cristiana: es tracta del do de pietat.

Cal aclarir immediatament que aquest do no s'identifica amb tenir compassió d'algú, tenir pietat del proïsme, sinó que indica la nostra pertinença a Déu i el nostre vincle profund amb Ell, un vincle que dóna sentit a tota la nostra vida i que ens manté ferms, en comunió amb Ell, fins i tot en els moments més difícils i tempestuosos.

Aquest vincle amb el Senyor no s'ha d'entendre com un deure o una imposició. És un vincle que ve des de dins. Es tracta d'una relació viscuda amb el cor: és la nostra amistat amb Déu, que ens dóna Jesús, una amistat que canvia la nostra vida i ens omple d'entusiasme, d'alegria. Per això, abans de res, el do de pietat suscita en nosaltres la gratitud i la lloança.
i el do de pietat ens fa créixer en la relació i en la comunió amb Déu i ens porta a viure com a fills seus, al mateix temps ens ajuda a bolcar aquest amor també en els altres i a reconèixer-los com germans. I llavors sí que serem moguts per sentiments de pietat -no de pietisme! - respecte a qui està al nostre costat i d'aquells que trobem cada dia. Per què dic no de pietisme? Perquè alguns pensen que tenir pietat és tancar els ulls, posar cara d'estampa, aparentar ser com un sant».
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Felip Neri (Florència, 1515 - Roma, 1595), prevere, fundador  Congregació de l’Oratori (CO, 1551)
-Sant Zacaries, bisbe.
-Sant Quadrat, màrtir, deixeble dels apòstols.
-Sant Eleuteri, papa (grec, 175-189) i màrtir.
-Santa Maria Anna de Jesús Paredes Flores , verge.
-Sant Simitri, prevere i màrtir.
-Sant Felicíssim, martir-
---------------------------
Tingueu un feliç dissabte i un bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada